ERIK_VON_SCHOULTZ_sv_1.jpg

DROSSELMEYER

INTE RIKTIGT SOM ANDRA DESIGNFÖRETAG

DSCF3499.jpg

HÅLLBAR DESIGN PÅ RIKTIGT

Drosselmeyers resa började år 2000, då uppfinnaren Erik von Schoultz ville hitta smarta lösningar som förbättrar funktionaliteten på vardagsföremål. Sedan dess har vårt fokus på hållbar design tagit oss hela vägen från en sliten lokal i Hammarbyhamnen till MoMA i New York.

rsz_nutcracker_gold_005.jpg

VÅR FÖRSTA PRODUKT

Vår första produkt - Nötknäckaren - blev en omedelbar framgångssaga. Den har vunnit designpriser och bäst-i-test världen över och finns numera representerad på Nationalmuseums permanenta utställning för svensk design. Idag säljer vi, förutom nötknäckare, även stilrena ljusstakar och skaldjurstänger. Vår senaste produkt är en patenterad tesil som kommer att revolutionera hur du brygger ditt te.

DSCF2015_9d357c3d-3c62-4989-ab06-047d20356f5d.jpg

SVENSKT DESIGN- OCH INNOVATIONSFÖRETAG

Drosselmeyer är ett svenskt design- och innovationsföretag som tillverkar köksredskap och smart heminredning. Med 20 års erfarenhet har vi blivit experter på unika lösningar. Drosselmeyers nötknäppare har fått priser för sin design och vunnit best-in-test för nötknäppare världen över. Och vi är stolta över att vara representerade i det svenska nationalmuseets permanenta designutställning.
inventor_guy.avif.png

GRUNDAD AV EN SANN UPPFINNARE

Drosselmeyers grundare Erik von Schoultz drömde alltid om att bli uppfinnare. När han var nio startade han sitt första designföretag som sålde bilar gjorda av lera och när han var 13 försökte han sig på att för första gången skapa en kommersiell produkt. Under årens lopp har Erik utvecklat en designprocess som går ut på att hitta en enkel lösning som kräver så få delar som möjligt. Detta ledde till "den magiska trefilosofin". Erik upptäckte att med tre separata delar sker en exponentiell ökning i enkel komplexitet. Inkluderar du en fjäder får dessutom konstruktionen en dynamisk känsla.